Ik groeide op in de kop van Noord Holland. Daar kon je als scholier aardig wat bij verdienen door mee te helpen in de zomervakantie met bollenpellen.
Bollenpellen is niet altijd even fijn voor je vingers dus daarom droeg je huishoudhandschoenen die je steeds met pleisters omwikkelde.
Het werk was eentonig en stoffig maar samen met de andere pelsters aan de lopende band was het wel erg gezellig. En door te luisteren naar de verhalen van de dochter van de boer, die al studeerde en heel wat te vertellen had over haar leven in de grote stad, ging de tijd snel voorbij. Je deed het samen.
Zelf je eerste geld verdienen dat voelde heel stoer. Als ik nu nog bollen zie of ruik ben ik altijd even terug in de tijd.
De tijd dat je je laatste jaren thuis woonde, eindexamen deed en dacht : “nog even en dan gaat het “echte” leven beginnen”
Hoe bijzonder was het dan ook dat eerst mijn dochter thuis kwam met een zakje met bollen en ik even later de mensen achter de actie “Laat Nederland weer bloeien” die deze bollen weggaven leerde kennen. En hoe deze mensen ook samen een positieve draai gaven aan het meest vervelende wat ze in een lange tijd hadden meegemaakt. #samen
#laatnederlandweerbloeien #blijjetezien  Werkbedrijf Lucrato Baltus Bloembollen

Lees hier het artikel op FactorWerk