Klaar voor de start!

Vroeger liep mijn jaarkalender van januari tot december, maar sinds ik naast Manon ook “moeder van Bibi ben” begint mijn nieuwe jaar eind augustus/ begin september want dan is het #backtoschool.
Én morgen beginnen de scholen weer! Nog niet in onze regio, maar de ballet, kunst of sportlessen staan weer in de agenda, nieuwe stiften en (sport)kleding moeten worden gekocht. Waarom groeien de voeten en benen van kinderen 2 maten in de zomervakantie? Weet jij het? Ik niet!

Onze dochter is 9 en op dit moment nog op én klaarwakker. Rust reinheid en regelmaat?  In de vakantie gaat het toch allemaal even anders. “Mam, ik ben nog niet moe!”; roept ze energiek vanachter haar Ipad en dus niet vanachter een boek. O ja de leesbingo, waar is die ook alweer gebleven? Hoe krijgen we haar over een week weer ”op tijd” naar bed? Nou wie dan leeft wie dan zorgt! Want na gisteravond een hilarische film Bad Moms gezien te hebben, heb ik besloten dat mijn leven als moeder best wat minder perfect mag zijn, dat ik liever een #blije moeder ben. Want lieve help, direct gaat mijn dochter nog denken dat je perfect moet zijn, omdat het anders niet goed genoeg is. Met de komst van Bibi heb ik al heel veel geleerd over mezelf. Het maakt mij een completer en blijer mens. En goed voorbeeld doet volgen, hoop ik! Dus dit jaar leg ik de lat niet te hoog en ga ik genieten van wat er is  …

Of zal ik nu toch maar alvast vanavond beginnen met de recepten te testen voor de 20 biologische, duurzame pannenkoeken die ik de laatste schooldag beloofd hebt te bakken voor na de zomervakantie? ;-)

Ik wens jullie allemaal een fantastisch nieuw (school)jaar of je nu voor de klas staat, erin zit, of als ouder en verzorger je morgen, of later weer samen op het schoolplein staat. Ook als je nooit of helemaal nog niet van plan bent om op een schoolplein te gaan staan. Maak er wat van! Vandaag zijn we weer #blijjetezien #creatievecommunicatie #backtowork #backtoschool #gowiththeflow
Blij je te Zien Creatieve communicatie en organisatieontwikkeling