Sommige persoonlijkheidsveranderingen lijken universeel. Zo zijn de meeste mensen na hun vijftigste tevredener met zichzelf en hun leven dan toen ze jong waren. Dat wordt door onderzoekers het ­dolce-vita-effect genoemd. Niet naar de beroemde film van Fellini, maar naar de traditionele Italiaanse manier van leven, waarin zachtaardigheid, rust, geluk en mateloos genieten centraal staan.
Een toepasselijke naam: onze karakters worden met de tijd vriendelijker, stabieler, meer ontspannen, we zoeken verbinding. We worden behulpzamer, zien sneller de humor van dingen in en zijn positiever. In onze latere jaren richten we ons eerder op positieve emoties en samenzijn. We nemen de rol aan van mentor voor volgende generaties.

En juist dit ‘Aha” moment ervaarde Blij je te Zien op een  feestje, op maandagmorgen, van verbinding en goede energie!
Hoe dan? Verbinding, online én op maandagmorgen?
Hoe krijg je dat voor elkaar?

Schatgraven

Onlangs werd mij en nieuwe collega’s een warm welkom geven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Gefaciliteerd door Yes! We Connect.

Het begon met het het uitspreken van waardering.
Fijn dat je er bent. Fijn dat je voor ons gekozen hebt,
Wie word daar nu niet blij van?
Fijn om te kennismaken met elkaar en met de rest van de organisatie.
Fijn om te ontdekken, hoe we samen, kunnen bijdragen met onze eigen unieke talenten.

Dank voor het warme welkom. Het was een zachte landing de afgelopen weken. Het is fijn binnenkomen met een buddy. Fijn om goed gefaciliteerd te worden, met het delen van zoveel kennis en inspiratie.

Trots om mee te werken aan de ambitie, om een excellente publieke dienstverlener te zijn, met zichtbare maatschappelijke impact.

#menselijkemaat #verbinding #onboarding #publiekedienstverlener
#netwerken #maatschappelijk #impact #schatgraven #beeld #creatievecommunicatie #blijjetezien