‘Je hebt je slippertjes nog aan.’, zei mijn moeder toen we gisteren met ons gezin, met opa en oma gingen lunchen. En: ‘Ga je morgen weer werken? ‘

En ja, morgen is vandaag en een heerlijke vakantie is voorbij.
Maar in plaats van naar beneden te lopen, koffie te maken en meteen in mijn kantoor te gaan zitten, ben ik vandaag vroeg opgestaan om een rondje te gaan lopen op de hei.
O ja, natuurlijk weer met die slippertjes aan. Niet handig maar wel lekker fris én slippertjes geven mij altijd een vakantiegevoel.

Het is stil, mooi, nat en de enige andere persoon in de verre omtrekt is 1 meneer met twee honden. Heel ver uit beeld.
Maar de honden zien mij, zetten het op een lopen en komen mijn kant op gerend. Nu ben ik geen held en ik vind honden heel lief, maar erg comfortabel ben ik er niet mee. En.. slaperig sprinten met slippertjes aan, niet echt optimaal.
Ik besluit dus te blijven staan. Daar zijn ze.
Ze snuffelen, kwispelen en ik heb al gauw in de gaten dat ik van deze viervoeters niets te vrezen heb. 1 gaat meteen tevreden óp mijn voeten met slippers liggen. Daar sta ik dan. Stil. De vrolijke hondenbezitter komt er ondertussen ook aan geslenterd. Daar staan we allebei slaperig. Twee vreemden op een enorme lege hei. Ik vertel hem dat ik het best wel spannend vind. Honden. Waarna hij ze met een lach aan de lijn doet. ‘Ik loop wel even de andere kant op’: zegt hij. ‘ Maar volgende keer gewoon negeren en doorlopen hoor, dat helpt. Niet gaan rennen want dan denken ze dat je wilt spelen.’ Aardige meneer, aardige honden.

Terwijl ik naar de auto loop bedenk ik me twee dingen:
🩴🩴 1. Ik ga zo aan de slag maar trek af en toe mijn slippertjes aan, om op pad te gaan. Hierdoor vergroot ik mijn denkkracht en zet ik stress om in productieve en creatieve energie. Ik ga mijzelf regelmatig een pauze gunnen tijdens de drukte thuis of het werk.

🫶 2. Ik ga vaker stil staan. Uit eigen ervaring weet ik dat stilstaan en bewustwording van waar je staat je nieuwe inzichten kan geven. Stilstaan brengt je altijd iets. In dit geval een ontmoeting en een ander inzicht. En dat al voor 8 uur in de morgen, en de dag is nog maar net begonnen..

Heb jij ook een voornemen of inzicht na je vakantie of zit je meteen weer in de waan van de dag?
✨  Fijne dag allemaal waar je ook bent.

#blijjetezien #creatievecommunicatie #bewustwording