De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Naast de bekende bedrijvigheid zoals het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. Zo vormen duurzaam ondernemen en samen werken met de natuur basisprincipes.

De Beekhoeve produceert biologische melk van hoge kwaliteit. De boerderij is ook betrokken bij het behoud van de lokale biodiversiteit. Er wordt gewerkt aan het herstellen van het landschap en het bevorderen van de groei van verschillende soorten planten en dieren. Dit zorgt niet alleen voor een gezonde en levendige omgeving, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van de grond en het water in de regio.

De boerderij streeft naar duurzaamheid in alle aspecten van het bedrijf. Zo worden er bijvoorbeeld zonnepanelen gebruikt om de elektriciteit op te wekken, en wordt er gebruik gemaakt van regenwater voor de bewatering van de grond. Ook wordt er veel aandacht besteed aan agrarisch natuurbeheer, zoals het aanleggen van natuurvriendelijke randen langs de akkers en het beheren van natuurgebieden op de boerderij.

De Beekhoeve heeft ook een eigen winkel, waar bezoekers terecht kunnen voor verschillende biologische producten. Van zuivelproducten zoals melk en kaas, tot aan vlees, groente en fruit van eigen bodem.

Fotografie Manon Carboni voor de RVO Bodembeheer brengt alles samen