RVO ondersteunt duurzaam ondernemen

De agrarische sector staat al vele jaren onder druk. En natuurlijk wil de Rijksdienst van Ondernemend Nederland weten hoe je hier als ondernemer mee omgaat. Daarom  ik ging met collega’s én camera mee naar Boerin Agnes, bekend van Boer zoekt vrouw! We leerden welke toekomstbestendige keuzes zij op haar bedrijf heeft toegepast en hoe ze zich staande houdt in deze roerige tijden.

Liefde voor dieren is er bij Agnes thuis met de paplepel ingegoten. Als tweede dochter in een boerengezin wilde ze in eerste instantie graag veearts worden. Toen dit er niet van kwam, heeft ze de boerderij van haar ouders overgenomen. Samen met haar man regelt ze nu alles op en om het erf en daarnaast geeft ze ook rondleidingen, waar ze vertelt over hoe het is om boer te zijn in deze spannende tijd.

Sinds 2015 staat er op de boerderij van Agnes een Integraal Duurzame Stal die helemaal toekomstbestendig is., Daarnaast heeft ze in de oude stal ruime strohokken gecreëerd voor de kalfjes, waar ze ook gebruik kunnen maken van het drinkautomaat. Tot slot zijn er zonnepanelen en wordt er op de boerderij zelf kunstmest gemaakt. Agnes had veel over te vertellen

Bij Agnes op de boerderij is nu ook een echte boerderij automaten winkel! Er is een echte melktap, waar je verse melk, rechtstreeks van de koeien kunt kopen. Eieren aardappels en  het Drents Roomkaatje. Een heerlijke room advocaat, op ambachtelijke wijze gemaakt door Agnes.

Wil je  graag rechtstreeks bij de boer kopen, dan bent je dagelijks van harte welkom tussen 9 en 19 uur aan de Nieuwe Dijk 2 in Gasselternijveen.
Voor meer informatie over Boerin Agnes kijk op: https://boerinagnes.nl/