Hoge torens vangen veel wind, en laten medewerkers van het Steenhouwersbedrijf Slotboom Steenhouwers nou net op de hoogste kerktoren van Nederland werken. En hadden wij even geluk dat we op uitnodiging van William Slotboom, 3 weken geleden de 112 meter hoge kerktoren mochten bezichtigen en fotograferen.
Wist je dat de Domkerk de hoogste kerktoren in Nederland is én de hoogste gotische gewelven in Nederland (33 m) heeft ?

Beste wel spannend als je grote hoogtes spannend vindt.
Het nieuwe beeldhouwwerk komt uit de werkplaats van Slotboom, waarbij de steenhouwers met moderne technieken het nieuwe materiaal er weer net als oud uit laten zien. Toen de Domtoren in de 14e eeuw werd gebouwd hadden de steenhouwers ter plekke hun werkplaats. Voor de huidige restauratie van de toren vervaardigen de medewerkers het grootste deel van het werk in Winterswijk. Ze rijden dagelijks op en neer naar Utrecht om ter plekke de details af te werken Een enkele keer drukt een steenhouwer in de werkplaats er met zijn beitel zijn initialen in. Zo drukken de Achterhoekers hun stempel op de Utrechtse Dom, hoe mooi is dat?