Enige tijd geleden was Stichting De Roodkapjes voor een uniek bezoek op de Veluwe. Ik leerde daar de bevlogen Roodkapjes kennen én de mensen die in het zonnetje werden gezet. Mantelzorgers uit Rotterdam. Deze dag even niet zorgen voor je lief, vader, moeder, kind, ander familielid, vriend of vriendin, maar aandacht voor jezelf. Genieten van de natuur. Bezinning en creatief aan de slag. Praten met lotgenoten. Leren van elkaar. Mantelzorgers onder elkaar hebben vaak al aan een half woord genoeg.
En ik? Ik leerde ook veel. Wat een lieve mensen.  Wat een mooie opdracht om de verbinding in beeld te brengen.

Nederland telt 3,7 miljoen mensen die de zorg hebben voor een ander. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden.

Marjo Koppert: “Het is een taak die bovenop al het andere komt. In veel gevallen kunnen ze het er eigenlijk niet bij hebben. Maar ze doen het wél en dat verdient een groot compliment en aandacht. Wat kun je doen als je merkt dat het zorgen je te veel wordt? En hoe blijf je in balans? Ga mee op stap met de Roodkapjes. Voor een dag zonder zorgen

Voor een uniek project op de Veluwe was onze Stichting op zoek naar een fotograaf om met name het verbinden tussen mensen vast te leggen.

Persoonlijk kende ik Manon uit het verleden en wist dat zij een integer en creatief persoon is. Manon heeft een prachtige reportage voor ons gemaakt. Zij wist de voor ons belangrijke pijlers in beeld te vertalen!

Marjo Koppert & Ingrid de Geus, Stichting De Roodkapjes