Open Tuindag 2023

De planten waren er van opgefrist en het beetje motregen hield ook de bezoekers van de Open Tuindag niet tegen. Wie binnenliep kreeg een warm onthaal met koffie en zelfgemaakte taart, met aardbeien uit de tuin ,op een gezellig terras. Voor de kinderen was er een speurtocht langs de tuinen met leuke prijzen. En wie de groene vingers voelde kriebelen kon voor een prikkie een paar prachtige planten of heerlijke groente mee naar huis nemen. Niemand ging met lege handen naar huis: elke bezoeker kreeg een goodiebag met wat groene cadeautjes van de Welkoop, de Bolster en Zaadhandel van der Wal , Ecostyle en de Dekamarkt.

Een volkstuinvereniging is een plaats van verbinding van mensen die elkaar anders wellicht nooit tegen zouden komen. Hoe kan het ook anders met bijna 70 tuinders die groenten, bloemen en kleinfruit verbouwen op het tuincomplex. Jong en oud, met grote en kleine tuinen. Je weet dus maar nooit wie je tegenkomt en dit keer was het zomaar wethouder Annemiek van Loon die de ochtend er doorbracht.

‘ Leuke ontmoetingen met vele
tuinders die enthousiast en
met plezier over hun eigen
moestuin vertelden. 
Wat een prachtige kleuren en 
wat een prachtige mensen. ‘

Fotografie: Manon Carboni BJTZ
Redactie: Arthur Labree