“Met de inzet van ANLb bescherm ik zeldzame vogels”

De Oost-Groningse akkerbouwer en pluimveehouder Gert Sterenborg is druk bezig om de biodiversiteit in zijn gebied te herstellen. Hij hoopt ook andere boeren te inspireren om zich in te zetten voor het herstel van biodiversiteit. “Ik vind het mooi als landbouw en natuur zoveel mogelijk samengaan.”

Biodiversiteit herstellen betekent dat je ervoor zorgt dat er weer veel verschillende dieren en planten in een gebied komen. De Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen (ANOG) spant zich hiervoor in. Sterenborg is bestuurslid van de vereniging, waarvan meer dan 350 boeren lid zijn. “Wij vinden het belangrijk dat de biodiversiteit gelijk blijft of zelfs toeneemt. Daarom verzinnen we maatregelen en projecten die de biodiversiteit ondersteunen.”

Lees verder >

In opdracht van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland maakte Blij je te Zien een portret en fotoreportage, van Gert Sterenborg uit Onstwedde.
Voor een praktijkverhaal over  biodiversiteit en hoe mooi het is als natuur en landbouw samengaan.

Bekijk andere publicaties