De tentoonstelling Bloom in het Paleis Het Loo in Apeldoorn is werkelijk fantastisch. Een betoverende ontdekkingsreis waar je jezelf omringt met een overvloed aan prachtige bloemen. Bloom neemt je mee op een reis door de tijd, waar bloemen al je zintuigen prikkelen. Het bewonderenswaardige werk van kunstenaars zoals Linda Nieuwstad geeft een extra dimensie aan de ervaring. Zo tof om eindelijk haar creaties in levenden lijve te aanschouwen.
De vriendelijkheid van de mensen die er er werken maken je extra blij.

Wat maakt bloemen nu eigenlijk zo aantrekkelijk? Is het de bedwelmende geur, de levendige kleuren of misschien wel de korte, maar intense bloeitijd die ons zo aantrekt tot deze prachtige creaties van de natuur? De antwoorden kunnen talrijk zijn, maar één ding is zeker: bloemen hebben de kracht om mij te betoveren en te verwonderen als geen ander natuurlijk element.

In Bloom staan 17e-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s (de vrouw van Willem III) hobby’s centraal.
Mary en haar man Willem III waren de eerste bewoners van Paleis het Loo.

In deze tentoonstelling is werk te zien van Bas Meeuws, Mirjam Verschoor, Hanneke Frankema, Jos Agasi, Richard Hutten, Linda Nieuwstad, Natasja Sadi, Eelco Brand, Carla van de Puttelaar, Stine Berg Evensen, Floor Nijdeken, Esmee Winkel en Claes Iversen.

Aanrader als je blij word van bloemen, kunst en geschiedenis.
Nog te zien tot 1 september!